Ragaszkodik a lövészárkához egy ukrajnai hód

  • narancs.hu
  • 2023. március 30.

Külpol

Ukrajnában le szokták bontani a hódgátakat, ez most elmaradt.

Ukrán katonák megpróbálnak elvinni a lövészárokból egy hódot, de az nem hagyja magát, visszaszalad az árokba, amihez valami miatt nagyon ragaszkodik.

A videóból, amelyet a hvg.hu is közöl, nem derül ki, hogy Ukrajnán belül hol, a front mely szakaszán készült, csak az, hogy a Karymat Telegram-hírcsatornára töltötték föl, és bejárta a netet.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy a Reuters még januárban arról írt, az orosz támadást lassíthatta ukrán földön a belvíz is. Abban, hogy a vidék sok helyen víz alatt áll, részük van a hódoknak is. Eddig a hódok gátjait elbontották az emberek, de most a háború miatt ez elmaradt, és így nagyobb területet öntenek el a felduzzasztott patakok.

A hódokról a Magyar Narancsnak nyilatkozva Kelemen András ökológus nemrég arról beszélt, hogy Kelet-Ukrajnában, a Donyec folyónál van egy homokvidék, ahol most háború zajlik. Több mint egy évvel ezelőtt ott látott egy kisebb buckaközi lapost tóval, hódvárral. Ilyen elöntött laposok voltak nálunk is azokon a vidékeken, ahol mostanában az elsivatagosodás jelenti a legnagyobb problémát: 

Az ukrajnai hódról készült videofelvételen az látható, hogy szegény állatot a farkánál fogva húzza a katona. Az illetőnek szerencséje volt: a hód nagyot tud harapni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk