Öt helyen érte lövedék Fico vékonybelét

  • narancs.hu
  • 2024. május 29.

Külpol

A szlovák miniszterelnök sérüléseiről a kormánypárt egyik képviselője nyilatkozott.

Öt ponton hatoltak át a lövedékek a szlovák miniszterelnök vékonybelén május 15-én, millimétereken múlt, hogy nem érte végzetes sérülés Robert Ficót – írja a Paraméter.

A szlovákiai hírportál Erik Kaliňákot, a Smer-SD képviselőjét idézte, aki egy nyilvános beszélgetésen ejtett szót erről. Ez az első nyilatkozat, amely a kormányfőnek okozott konkrét sérülésekről szól. Kaliňák azt mondta, ott volt a merénylet helyszínén, és beszélt orvosokkal, akik „csodát tettek”. 

A szlovák kormányhivatal a napokban arról adott tájékoztatást, hogy a miniszterelnök egészségi állapota napról napra javul. Ugyanezt írta a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház közleménye is, amelyre a Telex hivatkozik

Robert Ficót a kormányülés után lőtte meg a 71 éves Juraj Cintula, akit a magyar kormánymédia nyomán a kormány politikusai baloldalinak neveztek, miközben volt már neonáci aktivista is.

 

A merénylettel kapcsolatos eddigi híreket itt lehet elolvasni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk