Pánik tört ki a washingtoni melegfelvonuláson, többen lövéseket hallottak

  • Narancs.hu/MTI
  • 2019. június 9.

Külpol

A rendőrség talált egy pisztolyt egy hátizsákban.

Pánik tört ki a washingtoni melegfelvonuláson szombaton, mert többen lövéseket véltek hallani, a kialakult tülekedésben többen megsérültek.

„Többen megsérültek, mert sokan szaladni kezdtek, amikor azt hitték, lövéseket hallanak, de a Dupont Circle-nél nincs lövöldözés” - tudatta a Twitteren a város polgármester-helyettese, Kevin Donahue.

Dustin Sternbeck, a rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a rendőrség talált egy pisztolyt egy hátizsákban, de senki sem adott le lövéseket, és senkit sem lőttek meg.

A tűzoltók szóvivője közölte, hogy a mentők ellátták a sérülteket, de arról nem tudott pontos számot mondani, hogy hány ember szorult ellátásra.

Ezrek tüntettek Varsóban a melegek jogaiért

Több ezer ember vonult utcára szombaton Varsóban, hogy egyenlő jogokat követeljenek a meleg és leszbikus közösség tagjainak.

A Szabadság, egyenlőség, szeretet jelszóval és szivárványszínű zászlókkal vonuló tömeg Rafal Trzaskowski varsói polgármester kezdeményezésére gyűlt össze a lengyel fővárosban.

„Nagyon fontos számomra, hogy Varsó nyitott és elfogadó város legyen, és ma pontosan ez történt”- nyilatkozott az ellenzéki politikus.

A lengyel alkotmány férfi és nő házasságát tekinti a család alapjának.

MTI