Polgári peres eljárás indult Trump ellen pénzügyi csalás miatt

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 27.

Külpol

3,5 milliárd dollárt hazudott hozzá vagyonához, hogy jobb hiteleket és adókedvezményeket kapjon. 

Egy New York-i bíró szerint Donald Trumo, az Egyesült Államok korábbi elnöke éveken keresztül csalt, így építette a birodalmát. A Guardian beszámolója szerint a trükkje az volt, hogy dollármilliókat hazudott vagyonához, ami miatt kedvezőbb hitelekhez fért hozzá, és még adókedvezményeket is kapott. 

Két fia rendszeresen részt vett a papírok meghamisításában, amivel több mint egy évtizeden keresztül verhették át a bankokat, biztosítókat.

Donald Trump 3,5 milliárd dollárt hazudott a vagyonához az adókedvezmények és a jobb hitelek érdekében. 

 
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóihoz beszél az Iowa állambeli Dubuque városban 2023. szeptember 20-án.
Fotó: MTI/AP/Charlie Neibergall
 

Trump jogi csapata szerint a per vádiratában megfogalmazott vádak egy része már elévült, arra pedig nincs közvetlen bizonyíték, hogy az egykori elnök bárkinek kárt okozott volna. A bíróság az érveket elutasította. 

Mint ismert, Donald Trump ellen négy bűnvádi eljárás is zajlik, kettő szövetségi szinten, egy New York és egy pedig Georgia államban. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.