Putyin gratulált katonáinak Bahmut „felszabadításához”

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 21.

Külpol

A hadműveletben részt vett Wagner-zsoldosok és katonák kitüntetést kapnak.

Gratulált a Wagner katonai magánvállalat fegyvereseinek és az orosz hadseregnek Bahmut elfoglalásához Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.

Az elnök közleménye a Wagner rohamegységeiről szól, valamint „az orosz fegyveres erők összes katonájáról”, akik biztosították a Wagner zsoldosai számára a szükséges támogatást és a szárnyak védelmét „a Bahmut felszabadítására irányuló hadművelet lezárásához” – áll a tájékoztatásban.

A Kreml állami elismerést helyezett kilátásba mindazok számára, akik kitüntették magukat a harcokban.

Az orosz védelmi minisztérium éjjel jelentette be, hogy Bahmut „felszabadítása” az orosz hadsereg tüzérsége és légiereje által támogatott Wagner-rohamegységek offenzívájának eredményeként befejeződött. A város elfoglalásáról Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg alapítója szombaton tett bejelentést.

A háború előtt 72 ezer lakosú város fontos közlekedési csomópont és a Donyec-medencében kiépített ukrán védvonal fontos eleme volt. A város birtoklásáért folytatott harcok tavaly augusztus 1-jén kezdődtek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk