Putyin Macronnak: Ukrajna demilitarizálása a cél

  • narancs.hu
  • 2022. március 3.

Külpol

A francia elnök szerint orosz kollégája súlyos hibát követ el.

Oroszország sikeresen demilitarizálja Ukrajnát, és el fogja érni, hogy az országnak semleges státusa legyen  - mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök Emmanuel Macronnak. Putyin hozzátette, e két követelés megvalósítása a célja. A két államfő telefonon beszélt egymással másfél órán keresztül. Minderről a BBC számolt be. 

Putyin azt is mondta, Ukrajna bármilyen kísérlete a tárgyalások halogatására csak azt eredményezné, hogy Oroszország kiegészíti követeléseinek listáját. Egyúttal jelezte Macronnak, nem ért egyet azzal a kijelentésével, mely szerint az orosz elnök a felelős a háború kirobbantásáért.

A Guardian szerint Macron világossá tette Putyinnak, súlyos hibát követ el Ukrajnában, és becsapja önmagát. „Ez nagyon sokba fog kerülni az országának. Oroszország elszigetelődik, meggyengül, és nagyon hosszú ideg szankciók fogják sújtani” - mondta a francia elnök a Putyin által kezdeményezett telefonbeszélgetésben.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk