Putyin nyíltan megvédte Trumpot

  • narancs.hu
  • 2017. június 2.

Külpol

Mindig kell egy barát.

Úgy tűnik, hogy miközben az egész világ háborog Donald Trump tegnapi bejelentése miatt, miszerint az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből, a magyar Reális Zöldek Klubja mellett akad még egy támogatója a kezdeményezésnek.

Nem várt helyről kapott támogatást a klímakamut leleplező Trump

A szén-dioxid is a TEREMTŐ teremtménye, nem lehet káros. A szén-dioxid légtrágya! Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke nincs teljesen egyedül azzal a sületlenséggel, amit a klímaváltozásról alkotott véleményének nevez. Gyakorlatilag a fél világ elítélte órákon belül Trump tegnap esti bejelentését, miszerint az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből, de szellemi hátországában egyrészt ott vannak a keményvonalas amerikai republikánus szenátorok, másrészt meg a magyar Reális Zöldek Klubja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a pénteki szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon kelt a döntés védelmére, ahol a következőket mondta:

„Nem ítélkeznék most Trump elnök fölött, hiszen (Barack) Obama korábbi elnök hozta meg a döntést (a csatlakozásról a párizsi klímaegyezményhez), lehet, hogy a hivatalban lévő elnök úgy gondolja, ez nem volt átgondolt lépés, lehet, hogy szerinte nincsenek meg az ehhez szükséges források – mondta az orosz vezető. – Nézetem szerint lehetséges lett volna nem kilépni a párizsi egyezményből, mert az keretjellegű, hanem ehelyett lehetett volna változtatni az amerikai kötelezettségvállaláson az egyezmény keretein belül” – tette hozzá.

Neked ajánljuk