Putyin szerint Orbán és Fico nem oroszbarát

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Külpol

Az orosz elnök nem magára gondolt, amikor a négyórás tévéműsorban a Nagy Testvért emlegette.

„Robert Fico és Orbán Viktor nem oroszbarát, hanem nemzetbarát politikusok, ilyenek már nincsenek, mert a többiek a »nagy testvértől« függnek” – ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet összefoglalója szerint.

Az orosz elnök a Russia1 tévécsatornán 4 óra 3 perces műsorban válaszolt a hozzá intézett kérdésekre, például egy háziasszonnyal is szót váltott a tojás áráról. Beszélt arról is, hogy Ukrajnában akkor lesz béke, ha Oroszország elérte a céljait a „különleges katonai művelettel”. Az orosz elnök olvasatában az ő országa évtizedek óta próbált kapcsolatokat építeni Ukrajnával, de az ellenfeleik puccsot hajtottak végre, és ez vezetett tragédiához. Állította, hogy az orosz és az ukrán egy nép, „és ami most történik, az egy hatalmas tragédia, hasonló a polgárháborúhoz, amikor a testvérek különböző oldalakon találták magukat”.

Putyin szerinte a Nyugat mindent megadott Ukrajnának, amit ígért. Ismertette, az orosz hadsereg az ukrán ellentámadás kezdete óta 747 harckocsit és 2300 páncélozott járművet pusztított el. Újabb mozgósításra pedig nem lesz szükség Oroszországban, mert eddig 486 ezren jelentkeztek szerződéses katonának. 

Vlagyimir Putyin elnök fő feladatának nevezte, hogy megerősítse Oroszország szuverenitását. Bár készek kapcsolatokat építeni az Egyesült Államokkal, annak az országnak szerinte „abszolút birodalmi a politikája”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.