Razziázott a rendőrség az Európai Néppárt brüsszeli székházában

  • narancs.hu
  • 2023. április 4.

Külpol

A nyomozás Mario Voigt türingiai tartományi és frakcióvezető elleni korrupciós eljárás része.

Razziát tartott a belga rendőrség kedden az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – számolt be a Telex az Euroactiv nyomán. A lap értesülései szerint a rendőrök a székház első és harmadik emeletére vonultak ki, számítógépeket foglaltak le, olyan pénzügyi csalással kapcsolatos ügyben, melyben az EPP munkatársai is érintettek lehetnek. 

Az MDR Thüringen arról ír, hogy a belga nyomozók a Türingiai Állami Bűnügyi Hivatal munkatársaival együtt kutatják a székházat, a nyomozás Mario Voigt türingiai tartományi és frakcióvezető elleni korrupciós eljárás része. Az EPP közleményben megerősítette a hírt, továbbá azt is, hogy a belga és a német hatóságok képviselői egy Türingiában folyó vizsgálathoz kapcsolódóan száltak ki. 

 
Mario Voigt, a Kereszténydemokrata Unió, a CDU tartományi frakcióvezetője a megismételt türingiai kormányfőválasztáson a parlament erfurti üléstermében 2020. március 4-én.
Fotó: Filip Singer / MTI/EPA
 

„A párt együttműködik az érintett hatóságokkal, minden vonatkozó információt és dokumentumot átad számukra” – fogalmaztak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.