Republikánusok nyílt levélben kérik párttársaikat, hogy Trump helyett Harrisre szavazzanak

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Külpol

A káosz helyett azokra a vezetőkre voksoljanak, akik a konszenzusért dolgoznak – írják.

Korábbi republikánus elnökök és elnökjelöltek egykori munkatársai nyílt levélben kérik párttársaikat, hogy a novemberi amerikai elnökválasztáson Donald Trump helyett Kamala Harrisre szavazzanak. A nyílt levelet több mint 200-an írták alá, köztük van George H. W. Bush elnök egykori kabinetfőnöke és John McCain 2008-as elnökjelölt kabinetfőnöke is – írja a The Independent nyomán a 444.

A levél aláírói el akarják kerülni, hogy Trump újabb négy kaotikus évet okozzon az országnak. Ugyan nem értenek mindenben egyet a demokrata Harrissel és alelnökjelöltjével, Tim Walz-cal, de azt írják, az alternatíva, vagyis Trump és JD Vance tarthatatlan.

Ezért arra kérik mérsékelt republikánus párttársaikat és a független konzervatív szavazókat, hogy a billegő államokban ne a káoszra szavazzanak, hanem azokra a vezetőkre, akik a konszenzusért dolgoznak, és nem megosztani, hanem egyesíteni szeretnék az amerikai embereket. Ezen vezetők alatt Harrist és Walz-cot értik.

A nyílt levélre reagált Trump stábja is. Az elnökjelölt egyik szóvivője „nevetségesnek” nevezte a levelet, és azt mondta, „senki sem ismeri az aláíróit”. Szerinte ezek a republikánusok az ország megsemmisülésének is jobban örülnének, mint Trump visszatérésének.

Nem ez az első eset, hogy a Trumpból kiábrándult republikánusok nyílt levelet írnak. Az előző elnökválasztáson, 2020-ban Joe Biden támogatására kérték párttársaikat. 

Nemcsak a szavazók, időnként a kampányprogramok is megjelennek mindkét térfélen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

200 fő elbocsátásától tartanak az Operában

A nyári leépítést öt-hatszor meghaladó mértékű elbocsátás híre kapott lábra az Operaházban, miután a főigazgató Ókovács Szilveszter a kultúráért és innovációért felelős miniszterrel, Hankó Balázzsal egyeztetett. A szakszervezet hetek óta nem kap tájékoztatást, mit tervez az Opera vezetése.

A költő kertje - megnéztük Berzsenyi Dániel felújítás alatt álló kúriáját Niklán (FOTÓK)

Ha kiment a kert végébe, fel a temetődombra (ahol később a sírja áll), és északnyugat felé nézett, tizenöt kilométerre a Balatont láthatta és a Keszthelyi-medencét. Ha tovább is látott volna, mintegy hetvenöt kilométernyire, ott a szülőfaluja. Osztályrészeként lett kies szőleje, arany kalásszal bíztató földje: szeretett Szabadság lakta hajlékát.