Trump szerint Harris kampányprogramot lopott tőle

  • MTI/narancs.hu
  • 2024. augusztus 12.

Külpol

A republikánus elnökjelölt úgy véli, a borravaló adómentessé tétele az ő találmányuk.

Plagizálással vádolta meg Donald Trump republikánus elnökjelölt demokrata ellenfelét, Kamala Harris, alelnököt vasárnap. Trump szerint Kamala Harris előző napi, Las Vegasban ismertetett választási ígérete a szolgáltató iparban dolgozók borravalójának adómentességére, eredetileg a republikánus kampányprogram része.

Donald Trump kifejtette, hogy Kamala Harrisnek, alelnökként, a kormányzat egyik vezetőjeként, már most lehetősége lenne arra, hogy intézkedjen az adómentességről, kiemelte, hogy a Biden-adminisztráció szövetségi adóhatósága 2023. február 6-án mutatta be a szolgáltató iparban dolgozók borravalójának bejelentésére vonatkozó új programot, amely az adóalap megállapítására szolgál.

Donald Trump úgy fogalmazott, hogy Kamala Harris ígérete annak bizonyítéka, hogy a demokrata jelöltnek nincs terve arra, hogy miként tudna javítani az amerikai emberek életkörülményein, amelyeken az elmúlt négy év politikája hagyta rajta a nyomát.

Donald Trump június 9-én az amerikai vendéglátóipar egyik fellegvárának tartott Las Vegasban tartott választási gyűlésén jelentette be javaslatát a borravaló adómentességére. A republikánus elnökjelölt 20 pontos választási programjának összefoglalójában a hatodik pontként szerepel az adócsökkentések ígérete és a borravaló adójának megszüntetése.

 Csak kicsit kapcsolódik, de van egy másik politikus is, aki ezt ígérte meg: Orbán Viktor idén Tusványoson lengette be, hogy ha jól alakul a költségvetés, eltörlik a borravaló adóját.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk