Roger Waters szerint az ukrán nacionalisták tehetnek a háborúról

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 25.

Külpol

A Pink Floyd korábbi tagja egy korábbi értesülés szerint lemondta krakkói koncertjét, de ezt ő maga cáfolta.

Áprilisban kétszer is fellépett volna Krakkóban, a Tauron Aréna színpadán Roger Waters dal- és zeneszerző, a Pink Floyd angol progresszívrock-zenekar korábbi tagja. Menedzsere azonban lemondta mindkét fellépését, indoklás nélkül – írja a Telex.

Aztán viszont arról számolt be, hogy Waters mégis készül a krakkói fellépéseire.

Mindez valószínűleg összefügg azzal, hogy a hírek szerint a krakkói önkormányzat arról szavazott volna a napokban, hogy nemkívánatos személynek nyilvánítsák-e a zenészt, az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos álláspontja miatt.

Roger Waters korábban nyílt levélben fejtette ki Olena Zelenszkának, az ukrán elnök feleségének, hogy szerinte Ukrajnában extrém nacionalisták tevékenykednek, és az ország miattuk lépett rá a háború felé vezető útra. Waters azt sem tartja helyesnek, hogy a nyugati országok fegyverekkel segítik Ukrajnát. A NATO-t is bírálta, szerinte a katonai szövetség provokálja Oroszországot.

Roger Waters washingtoni t?ntet?se

 
Ezen a képen Roger Waters Julian Assange-nek, a WikiLeaks oknyomozó internetes portál alapítójának kiadatása ellen tiltakozik az amerikai igazságügyi minisztérium washingtoni épülete előtt 2022. augusztus 17-én. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
 

Roger Waters 2023 április 23-án a tervek szerint Budapesten is fellép, az MVM Dome-ban. Ide épp Krakkóból jönne, október 3-án kezdik értékesíteni a jegyeket. Ez Waters negyvenállomásos koncertkörútja, amely március 17-én Lisszabonban indul, és eredetileg 14 országot érint. A This Is Not A Drill című esten húsz dal hangzik el, Pink Floyd- és Roger Waters-szerzemények,  így az Us & Them, a Comfortably Numb, a Wish You Were Here és az Is This The Life We Really Want?, és előadja új, The Bar című dalát is a zenész.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk