Soros György átadja alapítványa vagyonkezelését a fiának

  • narancs.hu
  • 2023. június 11.

Külpol

 Az OSF igazgatótanácsa már decemberben Alex Sorost választotta elnökévé. 

Soros György átadja pénzügyi birodalma irányítását fiának, Alexander Sorosnak – derül ki a 92 éves üzletemberrel a Wall Street Journalban vasárnap megjelent interjúból, melyet a Telex szemlézett.

A vagyonát alapkezelőként felhalmozó, filantróp üzletember később a liberalizmus nagy támpogatójaként vált ismertté, írja összefoglalójában a Reuters. Soros az interjúban azt mondta: korábban nem akarta, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványait (OSF) öt gyermekének egyike vegye át.

 Végül azonban úgy döntött, hogy az alapítványt és 25 milliárd dolláros vagyonának kezelését átadja fiának, a 37 éves Alexander Sorosnak. Soros György azt mondta: az Alex néven ismertté vált fia kiérdemelte ezt.

Soros György a fiáról azt mondta, ő jobban politizál nála, és továbbra is támogatni fogja a baloldali politikusokat Amerikában.

„Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal is ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk” – mondta Alex.

Az OSF igazgatótanácsa már decemberben Alex Sorost választotta elnökévé. Az alapítvány évente mintegy 1,5 milliárd dollárt (kb. 513 milliárd forint) irányít olyan szervezeteknek, amelyek például az emberi jogokat támogatják világszerte, és segítik a demokráciák kiépítését – írta a Wall Street Journal.

Alex Soros Susan Weber Soros és Soros György házasságából született, a New York-i Katonah-ban nevelkedett édestestvérével, Gregoryval. 2009-ben a New York-i Egyetemen diplomázott, 2018-ban pedig történelem PhD fokozatot szerzett a Berkeley-i Kaliforniai Egyetemen, írja róla a Wikipedia.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.