Netanjahu: Előrelépés történt a Gázai övezetben fogva tartott túszok hazatérése ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Külpol

Fegyverszünetért cserébe adhat át túszokat a Hamász Izraelnek.

Benjamin Netanjahu bejelentette, hogy előrelépés történt a Gázai övezetben fogva tartott túszok hazatérésére irányuló erőfeszítésekben – írja a Reuters.

Remélem, hogy hamarosan jó híreket kapunk"

– tette hozzá Izraeli miniszterelnöke.

A Hamász vezetője, Iszmail Haníje már korábban úgy fogalmazott, közel állnak ahhoz, hogy megegyezzenek Izraellel egy fegyverszüneti megállapodásról.

BBC tudósítója szerint

a megállapodás értelmében az Izraelből Gázába hurcolt túszok egy részét szabadon engedhetik, a harcok szüneteltetéséért és palesztin foglyok szabadon bocsátásáért cserébe.

Reuters szerint a megállapodás Katar közvetítésével jöhet létre, és mintegy 50 túszról lehet szó.

Netanjahu hivatala az izraeli miniszterelnök nyilatkozatával párhuzamosan közölte, hogy ma estére (magyar idő szerint 17 órára) ülésre hívja össze a haditanácsot "az elraboltak szabadon bocsátásával kapcsolatos fejlemények fényében".

Netanjahu főtanácsadója, Mark Regev a BBC-nek azt mondta erről: "Ha megállapodás születik az embereink szabadon bocsátásáról, ahhoz az izraeli kormány döntése szükséges, de ez szerintem nagyon gyorsan megtörténhet. Csupán órákról lesz szó." Hozzátette, "Remélem, hogy hamarosan megtörténik a túszok szabadon bocsátása, de még mindig nem vagyok 100 százalékig biztos benne."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk