Netanjahu: Előrelépés történt a Gázai övezetben fogva tartott túszok hazatérése ügyében

  • narancs.hu
  • 2023. november 21.

Külpol

Fegyverszünetért cserébe adhat át túszokat a Hamász Izraelnek.

Benjamin Netanjahu bejelentette, hogy előrelépés történt a Gázai övezetben fogva tartott túszok hazatérésére irányuló erőfeszítésekben – írja a Reuters.

Remélem, hogy hamarosan jó híreket kapunk"

– tette hozzá Izraeli miniszterelnöke.

A Hamász vezetője, Iszmail Haníje már korábban úgy fogalmazott, közel állnak ahhoz, hogy megegyezzenek Izraellel egy fegyverszüneti megállapodásról.

BBC tudósítója szerint

a megállapodás értelmében az Izraelből Gázába hurcolt túszok egy részét szabadon engedhetik, a harcok szüneteltetéséért és palesztin foglyok szabadon bocsátásáért cserébe.

Reuters szerint a megállapodás Katar közvetítésével jöhet létre, és mintegy 50 túszról lehet szó.

Netanjahu hivatala az izraeli miniszterelnök nyilatkozatával párhuzamosan közölte, hogy ma estére (magyar idő szerint 17 órára) ülésre hívja össze a haditanácsot "az elraboltak szabadon bocsátásával kapcsolatos fejlemények fényében".

Netanjahu főtanácsadója, Mark Regev a BBC-nek azt mondta erről: "Ha megállapodás születik az embereink szabadon bocsátásáról, ahhoz az izraeli kormány döntése szükséges, de ez szerintem nagyon gyorsan megtörténhet. Csupán órákról lesz szó." Hozzátette, "Remélem, hogy hamarosan megtörténik a túszok szabadon bocsátása, de még mindig nem vagyok 100 százalékig biztos benne."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!