Stabilizálták Robert Ficot, de állapota továbbra is nagyon súlyos

  • narancs.hu
  • 2024. május 16.

Külpol

A kórház igazgatója elmondta, Fico ötórás műtéten esett át.

Robert Kaliňák védelmi miniszter elmondása szerint

Robert Fico állapota nagyon súlyos, de az éjszaka folyamán az orvosoknak sikerült stabilizálniuk

írjaDenník N. A miniszter szerint ebben a pillanatban további lépéseket tesznek a szlovák kormányfő állapotának javítására.

Miriam Lapuníková, a besztercebányai Roosevelt kórház igazgatója elmondta, hogy Fico ötórás műtéten esett át, amit sebészek és baleseti sebészek végeztek. A kormányfő szerinte is nagyon súlyos állapotban van.

Mint ismert, a szlovák miniszterelnök ellen szerda délután kíséreltek meg merényletet a handlovái kultúrház előtt, ahol a szlovák kormány épp kihelyezett ülését tartotta. Több golyó találta el: egy a mellkasán, egy a kezén, egy pedig a hasán. A merénylő a 71 éves lévai amatőr író, Juraj Cintula, aki a Fico üdvözlésére felsorakozott tömegben vegyült el, és fegyvert rántva ötször lőtt.

A Robert Ficora rálövő Juraj Cintula ott volt a három héttel korábbi kihelyezett kormányülésen is, Alsókorompán (Dolná Krupá) – írja a Markíza alapján a Denník N. Ez április 24-én történt. A lap szerint Cintula akkor elvegyült a maroknyi kormányellenes tüntető között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk