Svédország hivatalosan is NATO-tag lett

  • narancs.hu
  • 2024. március 7.

Külpol

Ulf Kristersson miniszterelnök arról beszélt, az „egység és szolidaritás” lesznek az alapelveik a szövetségben.

Svédország hivatalosan is a NATO 32. tagja lett, befejezte a csatlakozást

– írja a BBC.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az ország csatlakozásával kapcsolatban elmondta, az „egység és szolidaritás” lesznek az alapelveik a NATO-ban. Hozzátette, az út hosszú volt, de „az első naptól tudtuk, hogy egyszer itt leszünk”. Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára az X-en (korábban Twitter) arról írt, hogy Svédország csatlakozásával a katonai szövetség „erősebb és biztonságosabb lett”.

Mint ismert, Svédország NATO-csatlakozása nem volt zökkenőmentes, mivel Törökország és Magyarország sokáig blokkolta a kérelmet. Törökország végül januárban engedett, a magyar Országgyűlés pedig a kormány több mint másfél éven át tartó huzavonája után múlt hét hétfőn szavazta meg a svédek NATO-csatlakozását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.