Szijjártó: 200 ezer vakcinát adományoz Magyarország Szudánnak

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Külpol

Magyarország eddig 2,6 millió vakcinát adományozott afrikai államoknak.

Magyarország 200 ezer adag AstraZeneca-vakcinát adományoz Szudánnak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte: Szudán a hetedik afrikai ország, amely ilyen típusú segítséget kap a koronavírus-járvány legyőzéséhez Magyarországtól.

A vakcinaadománynak köszönhetően az afrikai országban is fel tudják gyorsítani az oltási kampányt, növelhetik a lakosság átoltottságát, ami csökkenti az újabb variánsok kialakulásának esélyét – tette hozzá.

A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy Magyarország kiveszi a részét a vírus elleni globális küzdelemből, az ország eddig 2,6 millió vakcinát adományozott afrikai államoknak.

Szijjártó Péter szavai szerint Magyarország megteheti, hogy segít, mert – mint fogalmazott – "idejében léptünk, van elég vakcina"; az országban mindenki be tudja oltatni magát.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk