Szijjártó: Vannak alternatív útvonalak, amelyeken el lehet hagyni Izraelt

  • MTI/narancs
  • 2023. október 10.

Külpol

A külügyminiszter mindenkit arra kér, jelentkezzen konzuli védelemre.

A kormány kapcsolatban van minden, konzuli védelemre jelentkezett magyar állampolgárral Izraelben, a konzuli szolgálat mindenkinek tájékoztatást nyújt a legfrissebb információk alapján – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ománi Maszkatban.

A tárcavezető az Európai Unió és az Öböl Menti Együttműködési Tanács (GCC) közös tanácsülése után arról számolt be, hogy vasárnap éjszaka és hétfőn három járattal összesen 325 embert szállítottak haza Magyarországra, de azóta is többen jelentkeztek evakuációra.

„Most is arra szeretnék kérni mindenkit, hogy ne halogassa a konzuli védelemre történő regisztrációt” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az érintettek

„úgy járhatnak, mint akik most jelentkeznek, hogy ők is hazajöttek volna, de amikor a figyelemfelhívást közzétettük, akkor még nem érezték úgy, hogy a helyzet ennyire nehéz lenne, és inkább nem jelentkeztek vagy még elmentek egy-egy kirándulásra”.

Szijjártó Péter közölte, a Budapestről Tel-Avivba tartó járatokat mostanra mindegyik légitársaság törölte. Ugyanakkor szerinte vannak rendkívül korlátozottan hozzáférhető alternatív útvonalak, amelyeken Izraelt el lehet hagyni. „Ezekről konzuljaink folyamatosan tájékoztatást adnak azoknak a magyar állampolgároknak, akik még mindig Izraelben vannak, és a napokban jelentkeztek csak konzuli védelemre. Velük mind tartjuk a kapcsolatot, mindenkit informálunk az aktuális helyzetről.”

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.