Tévedésből egy orosz falut bombázott az orosz légierő

  • narancs.hu
  • 2024. január 2.

Külpol

Áldozatokról nincs hír, de több magánház megrongálódott.

Az orosz erők kedden tévedésből egy ukrán határ közelében fekvő orosz falut bombáztak – írja az AFP tudósítására hivatkozva a Guardian. Az eset éppen aznap történt, amikor Oroszország újabb komoly rakétatámadást hajtott végre Kijev és Harkiv ellen.

A hadsereg orosz hírügynökségek által közölt nyilatkozata szerint január 2-án, moszkvai idő szerint délelőtt 9 óra körül

a légierő bevetése során „rendellenes lőszerkibocsátás” történt a Voronyezsi régióban található Petropavlovka felett.

Áldozatokról nincs hír, de a védelmi minisztérium közleménye szerint hat magánház megrongálódott. A minisztérium emellett azt is közölte, hogy az incidens körülményeinek vizsgálata folyamatban van, és egy bizottság dolgozik a helyszínen, hogy felmérje a károk jellegét és segítséget nyújtson a házak újraépítésében. Alekszandr Guszev, a régió kormányzója elmondta, az ukrán határtól mintegy 150 kilométerre fekvő falu lakóinak egy részét átmeneti szálláshelyre költöztették. Áldozatokról a kormányzó sem számolt be, viszont ő már hét sérült házat említett.

A tévedésből indított bombák okozta pusztításról több videó is megjelent a közösségi médiában:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk