Timmermans azt javasolja, a Putyin elleni harc érdekében csavarjuk le a fűtést

  • narancs.hu
  • 2022. március 8.

Külpol

Európa gázszükséglete 40 százalékát, olajszükséglete negyedét fedezi orosz forrásokból. Az EU az év végéig kétharmadával akarja csökkenteni az orosz importgázigényt.

A Putyin elleni harc érdekében csavarják le a fűtést – javasolja Európa polgárainak Frans Timmermans, az Európai Bizottság első elnökhelyettese.

Európa gázszükséglete 40 százalékát, olajszükséglete negyedét fedezi orosz forrásokból. Az EU tervei szerint az év végéig kétharmadával csökkentené az orosz importgázigényét. Mint ismert, az Európai Bizottság arra tett javaslatot, hogyan tudnának a közösség országai már jóval 2030 előtt függetlenedni az orosz fosszilis üzemanyagoktól.

"Nehéz lesz. Rohadt nehéz lesz, de lehetséges. Meg tudjuk csinálni, akár gyorsan is. Csak egy kis bátorság és karakánság kell hozzá. Ha valamikor, hát most jött el az ideje. Személyes döntésünk, hogy mennyi energiát használunk, meghatározza, milyen erős reakciót adhatunk Oroszországnak" – mondta Timmermans Brüsszelben.

(The Guardian)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk