Túllépte a kétezret halottak száma Olaszországban

  • narancs.hu
  • 2020. március 16.

Külpol

Ugyanakkor a fertőzés üteme enyhe csökkenést mutat.

Az utóbbi huszonnégy órában 349-cel 2158-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság hétfő esti tájékoztatója szerint. Eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma enyhe ütemű csökkenéssel 27 980-ra nőtt – jelentette Sárközy Júlia, az MTI tudósítója.
Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy az új fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 2853-ról 2470-re csökkent. A legfrissebb számok nem tartalmazzák két olasz tartomány adatait, mégis Angelo Borrelli enyhe csökkenésről beszélt, amely szerinte pozitív trendre enged következtetni.
A betegekből több mint 10 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek tíz százaléka van intenzív osztályon. A gyógyultak száma 2749-re emelkedett. Az orvosok, ápolók és más egészségügyi dolgozók közül is több mint kétezren fertőződtek már meg.
Giuseppe Conte miniszterelnök egy hétfői interjúban elmondta: talán még hónapok kellenek a járvány olaszországi megállítására, de lehetséges, hogy már a következő napokban sikerül megfékezni az új betegszám eddigi fokozatos emelkedését.

Figyelmébe ajánljuk