Megint ellenkavartak egy nagyot Katalóniában: ezúttal azonban visszafelé sülhet el

  • narancs.hu
  • 2017. október 26.

Külpol

Legalábbis az elnök szerint.

Nem írnak ki előre hozott helyi parlamenti választásokat Katalóniában – jelentette be Carles Puigdemont katalán elnök csütörtökön Barcelonában.

A politikus azt hangsúlyozta, hogy kész lett volna ezt megtenni, de nem kapta meg hozzá a szükséges garanciákat.
„Senki nem mondhatja, hogy nem voltam kész áldozatokra” – jelentette ki Puigdemont. És elégedetten nézett.

A katalán elnök azt is hangsúlyozta, hogy nem fogadja el a 155-ös cikk intézkedéseit, amelyeket jogellenesnek és igazságtalannak nevezett. De a parlament feladata dönteni arról, hogy milyen választ ad a 155-ös cikk alkalmazására – mondta Carles Puigdemont. A katalán parlament csütörtök délután tartja rendkívüli ülését, amelyet „Általános vita a spanyol alkotmány 155-ös cikkének alkalmazásáról és lehetséges hatásairól Katalóniában” címmel hirdettek meg.

A politikus nyilatkozata előtt a spanyol sajtó szinte biztosra vette, hogy a katalán elnök bejelenti az előre hozott helyi parlamenti választásokat.

Nem jelentette.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.