Újabb tagot szerzett Orbán Viktor Patrióta pártcsaládja

  • narancs.hu
  • 2024. július 5.

Külpol

Egy spanyol szélsőséges pártot sikerült beédesgetni.

Újabb tag, a spanyol szélsőjobboldali Vox jelezte, hogy belépne a Orbán Viktor európai frakciójába, a Patrióta Európáért csoportba. A Vox eddig az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportban volt. A belépési szándékot a párt elnöke, Santiago Abascal jelentette be.

A Patrióta Európáért párcsaládot Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babiš hozta létre, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és a cseh ANO mellett azóta a portugál Chega („Elég”) jelezte, hogy belépne. A Vox belépésével immár ötre hízna a taglétszám, a képviselők száma pedig 23 lenne.

Nagy kérdés, hogy a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia (ID) képviselőcsoport részben vagy akár egészben átlép-e a Patriótákhoz. Ha minden képviselőjük átül, akkor az plusz 57 tagot jelent. Ezzel a Patrióták több képviselővel rendelkeznének, mint az ECR, 80-nal a 78-cal szemben. A pártoknak július 8-áig van lehetőségük pártcsaládot választani, írja a Telex

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Amikor már unod, de akkor sem tudod letenni

  • Domsa Zsófia

Irodalmi kentaurnak nevezte megjelenésekor Knausgård önéletírásának ötödik kötetét, az Álmokat, és egyúttal az író körül dúló hype nyomába eredt. Idézzük fel a recenziót az Ásatás sorozatban.