Ukrajna 42 darab F16-os vadászgépet kap Hollandiától

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 20.

Külpol

Zelenszkij Mark Ruttéval tárgyalt, majd Dániába utazott.

„42 sugárhajtású gép és ez még csak a kezdet” – írta a Twitteren Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután Hollandiában egyeztetett az ország távozó kormányfőjével Mark Ruttéval.

A hvg.hu tudósítása szerint az ukrán államfő azt is közölte, hogy az F16-osok Ukrajnának az orosz terroristák elleni légvédelmét fogják erősíteni.

A gépek akkor érkeznek majd meg, amint befejeződik a pilóták és a gépek üzemeltetéséhez szükséges műszaki személyzet kiképzése.

Hollandia egyike annak a két országnak, akik már korábban jelezték, hogy nagyon szívesen adnak az F16-os vadászaikból Kijevnek, a másik ilyen ország Dánia volt, így egyáltalán nem meglepő, hogy Zelenszkij a Ruttéval való megbeszélése után egyből Dániába utazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk