Orbán: Törökország stratégiai partner

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 20.

Külpol

Dolgos ünnepnap lett a mai.

„Fontos találkozó Erdogan elnökkel. Energia, kereskedelem, biztonság. Magyarország és Törökország stratégiai partnerek” – tudatta Facebook-oldalán Orbán Viktor,  miután vasárnap fogadta a Magyarországra látogató török elnököt, Recep Tayyip Erdogant.

Szijjártó Péter külügyminiszter pedig ezt írta Facebookjára: "A mai geopolitikai, világgazdasági és energiaellátási viszonyok közepette Törökország kulcsszerepet játszik. A mai tárgyalások napirendjén szerepel a béketeremtés lehetősége a szomszédunkban, a földgázszállítási együttműködés, a gazdasági kapcsolatok és Svédország NATO-tagságának ratifikációja."

 
 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b5) és Recep Tayyip Erdogan török elnök (j4) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b4)
Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/

Mint arról a hvg.hu korábban beszámolt"kész illiberális csúcstalálkozó zajlik a hétvégén Budapesten, ugyanis a török államfőn kívül az üzbég elnök, az azeri elnök, a türkmén államfő és a kirgiz elnök erősítették a kipcsak tábort, ugyanakkor a putyinista szárny is jelentős számban képviseltette magát".

Az atlétikai világbajnokság apropójából pedig meghívást kapott Magyarországra Aleksandar Vucic szerb elnök, Milorad Dodik boszniai szerb vezető, de a hétvégén Budapesten tartózkodtak Orbán bukott szövetségesei is, úgy mint Janez Jansa volt szlovén és Andrej Babis egykori cseh kormányfő.

A Momentum molinóval készült a találkozóra, az ellenzéki párt szerint 150 év oszmán uralom után nem épp a nemzeti ünnepen kellett volna meghívni a török elnököt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk