Ukrajna tagadja, hogy köze lenne a moszkvai merénylethez

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 21.

Külpol

Darja Dugina halála belső hatalmi harc következménye lehet Mihajlo Podoljak ukrán elnöki főtanácsadó szerint.

Ukrajnának nincs köze Darja Dugina szombat esti halálához. Ezt Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök főtanácsadója mondta az ukrán televízióban.

A HVG idézi az ukrán politikust, aki úgy fogalmazott, megerősíti, hogy Ukrajnának természetesen semmi köze nincs a merénylethez, mert „Oroszországgal szemben mi nem vagyunk lator állam, ahogy nem vagyunk terrorista állam sem”.

Podoljak szerint a gyilkosság a különböző orosz politikai frakciók közötti hatalmi harc következménye lehet. A karmáról is beszélt, végzetszerűnek nevezte, hogy olyan embereket ért csapás – Dugina révén az apját is –, akik támogatták az Ukrajna elleni orosz háborút.

Szombaton este a Putyin elnök köréhez tartozó Alekszandr Dugin és lánya, Darja Dugina együtt volt egy rendezvényen. Eredetileg mindketten az apa kocsijával mentek volna haza, de Dugin végül nem tartott a lányával. Az autót Darja vezette, a jármű menet közben felrobbant, a nő pedig meghalt. 

A merénylet célpontja Alekszandr Dugin lehetett.

Pokolg?pes mer?nylet Oroszorsz?gban

 

Az orosz Nyomozó Bizottság által közreadott, videófelvételről készített kép nyomozókról az Alekszandr Dugin orosz ultranacionalista ideológus lánya, Darja elleni pokolgépes merénylet helyszínén Moszkvában 2022. augusztus 21-én. Fotó: MTI/AP/Orosz Nyomozó Bizottság

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Orbán üzent Brüsszelnek: Meddig fogjuk ezt csinálni?

  • narancs.hu

Kiállt Magyarország EU-s tagsága mellett, az olasz választás eredményét üdvözölte, a szlovákoknak és a cseheknek beszólt, Brüsszelt ismét durván bírálta a miniszterelnök az őszi parlamenti nyitányon mondott beszédében. Az ellenzék arra figyelmeztette, az általa kárhoztatott, Oroszország elleni szankciókat ő is megszavazta.