Ukrán drónokat lőttek le Moszkva közelében

Külpol

A polgármester szerint a fővárost támadták, de Zavidovo közelében semmisítették meg a drónokat, ahol a Rusz palota, Putyin egyik hivatalos rezidenciája van.

Három, Moszkva irányába tartó ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem

– közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere kedden a Telegram-csatornáján. 

Szobjanyin szerint a drónokat Kaluga megyében, Moszkva megye Isztrai járásában és a Tver megyei Zavidovo közelében semmisítették meg. A polgármester által kiadott tájékoztatás értelmében a támadásnak nem voltak sérültjei. A második lelőtt drón lehulló darabjai, mint írta, egy gazdasági épületben károkat okoztak.

Bár Szobjanyin szerint a drónok moszkvai célpontokat támadtak volna. Mint az a RIA Novosztyi hírügynökség beszámolójában kiderül, Tver megyében Zavidovo falunál lőtték le a drónt, márpedig

Zavidovóban van a Rusz palota, Putyin elnök egyik hivatalos rezidenciája

írja a The Guardian.

A moszkvai repülőterek keddre virradóra biztonsági okokból késéssel fogadtak és indítottak mintegy félszáz járatot, további hatot pedig töröltek. A Roszaviacija légügyi hatóság szerint a főváros környékén reggelre helyreállt a rendes légiforgalom.

A donyecki hatóságok beszámolója szerint a városra az éjszaka folyamán hat sorozatvető-rakétát és 12 NATO-szabványú tüzérségi lövedéket lőttek ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk