Ursula von der Leyen Orbánék homofób törvényéről: "Nagyon aggaszt"

  • narancs.hu
  • 2021. június 17.

Külpol

Megvizsgáljuk, sérti-e az uniós jogszabályokat - ígéri az Európai Bizottság elnöke.

Mint arról beszámoltunk, Franciaország kezdeményezte, hogy az uniós tagállamok európai ügyekért felelős minisztereit tömörítő Általános Ügyek Tanácsa jövő heti ülésén tárgyalja a tegnap elfogadott magyar pedofilellenes törvény homofób, LMBTQ-ellenes rendelkezéseit.

Clément Beaune francia miniszter azt mondta, Németországgal egyetértve kifejezetten aggódnak a törvény miatt, ezért fontos az ügyben polkitikai nyomást gyakorolni, és azt is meg kell fontolni, hogy a jogállamisági mechanizmus hatókörét ki lehet-e szélesíteni úgy, hogy az LMBTQ közösséget is védje.

 Immár az Európai Bizottság elnöke,  Ursula von der Leyen is megszólalt az ügyben. Twitter-bejegyzésében a következőket írta:

"Nagyon aggaszt az új magyarországi törvény. Megvizsgáljuk, hogy sérti-e a vonatkozó uniós jogszabályokat. Olyan Európában hiszek, amely elfogadja a sokszínűséget, nem pedig olyanban, amely elrejti azt a gyermekek elől.  Senkit sem szabadna a szexuális irányultsága alapján diszkriminálni" - idézi Ursula von der Leyent a hvg.hu.

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk