Visszavágnak Orbánnak az európai liberálisok

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 20.

Külpol

Mini-Putyin.

Az Európai Parlamenthez tartozó európai liberálisok szövetsége, az ALDE Twitteren tett közzé egy két és fél perces videót arról, hogy a Fidesz hatalomra kerülése óta az EU-s pénzekkel Orbánék a saját köreiket gazdagítják.

Név szerint kiemelik Garancsi Istvánt, Simicska Lajost, Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt, kitérnek az Elios-ügyre, és a korrupt oligarchiára épülő rendszert Putyinéhoz hasonlítják. Csakhogy ez a rendszer az EU-n belül jött létre, sőt: az EU pénzéből, hangzik a videóban.

Az ALDE frakciójának vezetője, Guy Verhofstadt korábban többször kritizálta a magyar kormányt, nemrég például azt írta ki Facebook-oldalára, hogy „Orbán az adófizetők pénzén újabb átlátszó hazugságokat terjeszt”, a Sargentini-jelentésről szóló szavazás nem a bevándorlásról szólt, hanem „az alapvető demokratikus jogok, a független igazságszolgáltatás és a szabad sajtó védelméről egy önkényes és korrupt rendszerrel szemben”.

Verhofstadt arcképét a kormány felhasználta legújabb propagandaanyagában, a Sargentinit és Verhofstadtot Sorossal összemosó kampány a hírek szerint közel hatmilliárd forintba kerül a magyar adófizetőknek.



Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?