Visszavonulás Ukrajnában, Zelenszkij minden nemzetközi eseményét lemondták

  • narancs.hu
  • 2024. május 15.

Külpol

Harkiv régió több falujából volt kénytelen visszavonulni az ukrán hadsereg.

Ukrajna az oroszok folyamatos nyomására visszavonta csapatait az ukrán-orosz határnál lévő Harkiv régió több falujából, írja a BBC. A hadsereg közleménye szerint a katonák heves tűz alá kerültek, és „előnyösebb pozíciókba” vonultak az északkeleti régióban.

A közleményben azt írják, Lukjancsi és Vovcsanszk térségéből a csapatok kivonásáról szóló döntést a „katonáink életének megóvása és a veszteségek elkerülése érdekében” hozták meg. Vovcsanszk elfoglalásának katonai szempontból nincs különösebb jelentősége, de komoly hatással lenne az ukrán közhangulatra. A katonai szóvivő azt mondta, a helyzet „továbbra is nehéz”, de kitartott amellett, hogy csapataik „nem engedik, hogy az orosz megszállók megvethessék a lábukat”.

Volodimir Zelenszkij elnök a harcok miatt lemondott minden közelgő külföldi utazást. Titkára, Szerhij Nyikityforov közölte, az elnök „utasítást adott arra, hogy az elkövetkező napokra tervezett valamennyi nemzetközi eseményt halasszák el, és egyeztessék az új időpontokat”.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk