Weber nem kér Orbán kioktatásából

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Külpol

Ízlelgessük: Konzervatívok és identitás.

Múltheti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor szót ejtett a Néppárról is, aminek szerinte változásra van szüksége és meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy a Fideszt meg tudja tartani. Az Euronews most megkérdezte a Néppárt frakcióvezetőjét arról, mit szól a magyar miniszterelnök szavaihoz.

A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket. Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak” - nyilatkozta Manfred Weber.

Orbán a kormányinfón azt mondta, nem látta még a három néppárti bölcs jelentését, akik arról hivatottak dönteni, a Fidesz maradhat-e a pártban. Úgy tűnik azonban, a kormányfő meg sem várja a döntést, inkább előre menekül: tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között egy új európai pártcsalád létrehozásáról - legalábbis így véli az olasz La Republica nevű lap, akik szerint már meg is van a csoportosulás neve: Konzervatívok és identitás.

(Via 444)

Figyelmébe ajánljuk