Weber: „Sok problémánk van” - diákaktivisták állították meg a Néppárt csúcsjelöltjét

  • narancs.hu
  • 2019. március 12.

Külpol

A Momentum összefirkálta azoknak a Soros-Juncker-plakátoknak a helyeit, melyeket a néppárti politikus érkezése miatt vetetett le a kormány.

Manfred Weber budapesti látogatása alkalmával a CEU felé vette az irányt: Bajorország ajánlatot tett arra, hogy a jövőben az egyetem két tanszékét finanszírozza. A találkozó után a CEU diákjainak aktivistái, a Szabad Egyetem képviselői megállították a politikus, hogy megkérdezzék tőle: milyen „vörös vonalai” vannak most Orbánnal kapcsolatban?, illetve „melyek a Néppárt értékei, és hol áll most éppen?” - derül ki a Mérce tudósításából.

Weber erre azt felelte: „Ha problémáink vannak, meg kell beszélnünk azokat a másik féllel. Sok problémánk van. Ott van Kaczyński Lengyelországban, vagy Salvini Olaszországban, sok problémánk van, de ezeket meg kell tudni beszélni. Hozzátette, a feltételek nem változtak.

A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós ugyancsak a politikus érkezése miatt lefújta azokat a plakáthelyeket, melyeken korábban Soros György és Jean-Claud Juncker arca volt látható: a politikus olyan szövegeket írt fel angolul, mint

  • Itt egy napja gyűlöletpropaganda volt,
  • Ne legyen vak,
  • Legyen töke!

 

Figyelmébe ajánljuk