Weber a mai látogatásán nemcsak Orbánnal beszélne: konkrét ajánlatot hoz a CEU vezetőjének is

  • narancs.hu
  • 2019. március 12.

Belpol

Tanszékek támogatásával mentenék a bajorok az egyetemet.

"Így mentené meg Bajorország az Orbán-kritikus CEU-t" címen jelent meg egy cikk az Augsburger Allgemeine lapjában arról, hogyan támogatná Manfred Weber a Budapestről elmenni kényszerülő Közép-Európai Egyetemet. Az azonnali.hu szemlézte az egyébként épp Weber budapesti látogatása előtt megjelent anyagot.

A cikk szerint a müncheni műszaki egyetem a bajor állammal karöltve segítené a CEU egyes tanszékeit, és a keddi budapesti látogatásán Weber már előre egyeztetett, konkrét ajánlatot visz a CEU-t vezető Michael Ignatieffnek.

A terv szerint két tanszék finanszírozását vállalná Bajorország, egy harmadik intézetet pedig egy alapítványon keresztül fnanszírozna, hogy mely intézetek lennének ezek, arról pontos hír még nincs, Weber annyit mondott, hogy olyan területek élvezhetnék a támogatást, amelyek „a kormányzás témáját tanulmányozzák a politika, a gazdaság, a társadalom és a technológia metszéspontjaiban” találhatóak.

Budapestre jön tárgyalni Weber

Kedden ülnek tárgyalóasztalhoz Orbán Viktorral. Orbán Viktor miniszterelnök kedden fogadja Manfred Webert, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjét, az EP-választási csúcsjelöltjét Budapesten - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Manfred Weber a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban jelentette be, megbeszélést kezdeményez Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a Fidesz EPP-tagsága körüli vitával kapcsolatban.

Figyelmébe ajánljuk