Zelenszkij Herszonba látogatott

Külpol

A városban állomásozó ukrán katonaság előtt azt mondta, "haladunk tovább, készek vagyunk a békére".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn Herszonba látogatott és beszédet mondott a városban állomásozó ukrán katonaság előtt – közölte a Reuters. Az ország déli részén fekvő, hónapokig megszállás alatt lévő városból a napokban vonultak ki az orosz fegyveres erők.

A Herszon főterén alakzatba felsorakozott katonák előtt Zelenszkij kijelentette:

Haladunk tovább. Készek vagyunk a békére, békére az egész ország számára".

Az ukrán elnök köszönetet mondott a NATO-nak és más szövetségeseinek az Oroszország elleni háborúban nyújtott támogatásukért, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoktól kapott mozgékony rakétatüzérségi eszközök (HIMARS) komoly segítséget jelentenek Kijev számára.

A jelentések szerint a városháza előtti téren a polgári lakosság, szülők és gyerekeik is összegyűltek ukrán zászlókat lobogtatva vagy vállukra borítva. Percekkel Zelenszkij érkezése előtt Herszon központjában ágyúzást lehetett hallani, és a beszéd után újabb tüzérségi lövöldözés volt hallható.

Az ukrán csapatok pénteken vonultak be Herszonba az orosz csapatok kivonulása után.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk