Zelenszkij :„Oroszország háborút hozott a földünkre, éreznie kell, hogy mit tett”

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 9.

Külpol

Először nyilatkozott az ukrán vezetés arról, hogy orosz területre törtek be.

Mihaljo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója először kommentálta nyilvánosan, hogy Ukrajna a héten orosz területeket támadott meg. Podoljak szerint Kurszk környékének megtámadása részleges célja az volt, hogy változtassanak a háború orosz megítélésén, ezzel pedig a tárgyalásokat is befolyásolhassák.

„Csak akkor lehet elérni valamit, ha megértik, hogy a háború nem az ő forgatókönyvük szerint zajlik”

– mondta Podoljak a Guardian szerint, hozzátéve, hogy a dél-oroszországi régió ellen indított offenzíva a háború költségeit is növeli Oroszország számára. „Több páncélozott jármű megsemmisült, az Orosz Föderáció területeket veszített és áldozatokat szenvedett. Ez hatással lesz arra, hogyan látják a háborút? Kétségtelenül.”

Az ukrán erők kedd hajnalban támadták meg Szudzsát, ez volt az első olyan alkalom, hogy reguláris erőket vetettek be. Az orosz vezetés látványosan bagatelizálta az ügyet, a védelmi minisztérium pedig már közölte is , hogy megállították a csapatokat, de a képen sokat módosít, hogy még a putyinista bloggerek is arról írnak, hogy ez nem így van. Szerda hajnalban drónokkal támadtak valakik a lipecki régióban, bár erről még csak orosz részről érkezett tájékoztatás.

Bár konkrétan nem nevezte meg a hadműveletet, Zelenszkij is egyértelműen utalt a támadásra beszédében: „Oroszország háborút hozott a földünkre, éreznie kell, hogy mit tett” – mondta.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk