Tíz napra letiltotta az X-et Venezuela elnöke

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 9.

Külpol

Nicolás Maduro nem vette jó néven, hogy Elon Musk szerint is elcsalta a választást.

„Az X 10 napra kiesett! Elon Musk kint!” – mondta Nicolás Maduro, vitatott körülmények között újraválasztott venezuelai elnök a Guardian szerint. Maduro szerint az X (egykori Twitter) vezérigazgatója, Elon Musk gyűlöletkertésre használta fel platformját a választások után. Valószínűleg arra utalt, hogy a világ egyik leggazdagabb embere saját profilján azt írta, elcsalták a venezuelai választásokat, Maduro pedig egy diktátor.

„Elon Musk, az X tulajdonosa a közösségi platform minden szabályát megszegte” – mondta Maduro, aki szerint Musknak is része van a politikai zavargásokban, majd aláírta a Nemzeti Távközlési Bizottság javaslatát a tíz napig tartó tiltásról. Maduro korábban is fontolgatta a platform szabályozását.

Maduro győzelmének tisztasága finoman szólva is kérdéses a világ vezetői szerint, és az eredmények bejelentése után többször is tüntettek az országban, a rendőrség ezekre gumilövedéket és könnyházt alkalmazott, a hétvégén pedig nagyjából 2000 embert tartóztattak le, de voltak halálos áldozatai is az összecsapásoknak. Maduro látványosan el akarja tüntetni ellenzékét, hétfőn büntetőeljárás indult két vezető ellenzéki politikus ellen, miután azok arra szólították fel a rendőrséget, álljanak a tüntetők mellé.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk