Zelenszkij többször kereste Orbánt, aki fél Oroszországtól szerinte

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Külpol

Felhívta, felajánlotta, hogy találkozik a magyar miniszterelnökkel, aki szerinte fél Oroszország befolyásától. 

„Szerettem volna kapcsolatba lépni [Orbánnal], felhívtam, meghívtam egy találkozóra, felajánlottam, hogy találkozom vele. Biztos vagyok benne, hogy fél. Lehet, hogy ezen most meg fog sértődni, és azt mondja, hogy ő nem fél senkitől, de igenis fél attól, hogy Oroszországnak milyen befolyása van a magyar államra. Ez egy létező jelenség, akár tetszik neki, akár nem” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újságíróknak, írja a 24.hu az Interfax nyomán. 

Zelenszkij szerint Orbánnak választania kell Oroszország és a világ többi része között. „Mondhatja azt, hogy ő Magyarországot választja, de az a világ többi részéhez tartozik” – fogalmazott. Úgy véli, a magyar nép pozitívan gondol az ukrán népre, ő maga pedig többször kérte Orbánt, hogy találkozzanak. 

Az ukrán elnök a Kijev környéki, ismét ukrán kézre került városokban tapasztalt borzalmakról beszélt hetfő éjjeli tévébeszédében. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk