Zelenszkij újabb rakétatámadásokra figyelmeztet

  • narancs.hu
  • 2022. november 28.

Külpol

Az ukrán elnök szerint ez a hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző volt. "Amíg vannak rakétáik, addig nem fognak megnyugodni."

Újabb orosz támadásokra figyelmeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este és arra szólította fel a lakosságot, készüljenek fel az újabb áramkimaradásokra – írjaReuters. "Tudjuk, hogy a terroristák újabb csapásokat készítenek elő. Ezt biztosan tudjuk. És amíg vannak rakétáik, sajnos nem hagyják abba" – mondta vasárnapi üzenetében.

Moszkva az elmúlt hetekben a kritikus infrastruktúrát vette célba, ami kimaradásokat okozott a szolgáltatásokban. A múlt szerdán a támadások miatt milliók maradtak világítás, víz és fűtés nélkül, a hőmérséklet pedig fagypont alá süllyedt. Kijevben vasárnap havazott, a hőmérséklet 0 fok körül mozgott, miközben az ukrán fővárosban és környékén milliók szenvedtek az orosz légicsapások okozta áramellátási és távfűtési zavaroktól.

A Kreml a múlt héten tagadta, hogy az ukrán villamosenergia-hálózat elleni támadásai a civilek ellen irányulnának, de azt is közölték, hogy Kijev "véget vethet a lakosság szenvedésének", ha teljesíti a "konfliktus" megoldására irányuló orosz követeléseket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk