Hárman maradtak versenyben az Operaház főigazgatói posztjáért

  • narancs.hu
  • 2023. április 28.

Kultúra

A bizottság Miklósa Erikát, Kesselyák Gergelyt és Vadász Dánielt javasolja, Csák János dönt.

Célegyenesbe érkezett a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázata, Kesselyák Gergely, Miklósa Erika és Vadász Dániel az a három jelölt, akit a bizottság javasol. A végső döntést Csák János kulturális és innovációs miniszter hozza meg 2023. május 27-ig – írja több forrásra hivatkozva az Index.

A 11 jelölt bizottsági meghallgatására április 26-27-én került sor. Kesselyák Gergely karmester kapta a maximális kilenc pontot, Miklósa Erika operaénekes is meggyőző volt, Vadász Dániel egykori énekes, jogász és kulturális menedzser, a Co-Opera független operatársulat ügyvezető igazgatója kifejezetten jól szerepelt.

A pályázókról részletesebben korábbi cikkünkben írtunk. Januári lapszámunkban pedig az Ókovács-éra mérlegéről lehetett olvasni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk