Kolorádó Fesztivál: cserkésztáborban, térerő nélkül

  • narancs.hu
  • 2022. július 2.

Kultúra

Szombaton fellép a Beton.Hofi, a Middlemist Red, a Дeva, a Gilla Band és az Analog Balaton is.

A június végi kánikula elől el lehet menekülni a vízpartra vagy az erdőbe. A budai hegyekben most egy elszigetelt világban lehet kikapcsolódni. A Kolorádó Fesztiválon egy fiatal közösség része lehet az ember, ahol mindenki elfér: a függőágyban olvasók vagy a fűben cigizők, a frizbizők vagy távolba dobók, a jógázók vagy az őrülten bulizók, a sátrazók vagy a kunyhósok.

Palágyi Barbara fotóinak helyszíne a Nagykovácsi közelében lévő Sztrilich Pál Cserkészpark, ahol a fesztiválozók valamennyire tényleg cserkésztáborban érezhetik magukat: sátorban vagy kunyhókban szállhatnak meg, akár önellátóan is étkezhetnek, és térerőmentesen létezhetnek, elszigetelve a külvilágtól. A szokásos fesztiválokon jelenlévő hot-dogos vagy hamburgeres bódé innen sem hiányzik, ahogy az italos pultok sem. Azt azonban jó volt látni, hogy többen tényleg a klasszikus nomád életformát választották (amibe egyébként könnyen beleszokhat az ember), erre a lábosmosogatás, a parizeres zsemle vagy a cipő nélküli mászkálás utalt leginkább. 

 Napközben részt lehet venni izgalmas eseményeken, a közösségi reggelitől kezdve a kézműves workshopokon, a színházi- és táncelőadásokon, goa-aerobicon, és a technobaletton át a szabadulószobáig. Ennél már csak a zenei programok diverzebbek, délután 2-től hajnalig tombolhatunk indie, rock, hiphop, electro, dance, folk, techno, goa, house zenékre. Mindezt olyan nem hétköznapi koncerthelyszíneken (is), mint a Csűr, a Csodaszarvas vagy az Árok.

A szombati, utolsó napon mindenképp érdemes meglátogatni a Cserkészparkot, hiszen most lesz a legnagyobb a zenei felhozatal. Fellép például a Beton.Hofi, a Middlemist Red, a Дeva, a Gilla Band, az Analog Balaton. 

 
 Ennyi napfény szivárog be a koncertek helyszínére.

 

 
 Acideal adja a ritmust.

 

 
 Elektronikus zene az Erdei Rave helyszínen.

 

 
  Délután, Handpan és hangtál, hangfürdőben relaxálhatnak a fesztiválozók.

 

 
 Olvasó függőágyban. 

 

 
Ők a sátraiknál várják meg az esti koncerteket.

 

 
 Arcfestés fesztivál módra.

 

 
 A fesztiválozók egy része este érkezik a Cserkészparkba.

 

 
A Damara indie pop-zenekar énekesnője, Agata Angilella.

 
 Érdekes frizurák...

 

 
 ...és hajszínek.

 

 

 
 A Takatttuka színpadon egy jégtáblába fagyasztott kard körül táncolt a közönség.

 

 
 Dorota experimental art rock-bandája az Árokban adott őrjítő koncertet.

 

 
 Az Elefánt zenekar énekese, Szendrői Csaba, a „hiperrealisztikus istenkeresés Don Quijote-ja”.

 

 
 Nagy tömeg tombolt az Elefánt számaira a Nagyszínpad előtt.

 

 

Tóth András (Elefánt együttes) sziluettje.

Fotók: Palágyi Barbara 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk