Meghalt Tina Turner

  • narancs.hu
  • 2023. május 24.

Kultúra

A rock and roll királynője 83 éves volt.

83 éves korában elhunyt Tina Turner amerikai énekesnő, a rock and roll királynője – írja az énekesnő szóvivőjének közleménye alapján SkyNews. A közlemény szerint Tina Turner hosszan tartó betegség után békésen hunyt el svájci otthonában.

Tina Turner 1939-ben született Tennessee államban. Az energikus színpadi jelenlétéről ismert énekesnő először az 1960-as években volt férje, Ike Turner oldalán vált híressé olyan dalokkal mint a Proud Mary, a River Deep vagy Mountain High. A bántalmazó kapcsolatból – amelyet egy 1993-as hollywoodi életrajzi film is dokumentált – 1978-ban lépett ki és rendkívül sikeres szólókarrierbe kezdett.

A rock and roll királynőjének is nevezett művész nyolc Grammy-díjat nyert, 2021-ben pedig szóló előadóként is bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, amelynek férje oldalán már 1991 óta tagja volt. 

(Címlapképünkön: Tina Turner a Tina című musical hamburgi premierjén 2019. március 3-án. Forrás: MTI/EPA/David Hecker.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk