Ne sírj, anyám! - anyukáik szereplésével készített új videoklipet a Bohemian Betyars

  • narancs.hu
  • 2022. május 1.

Kultúra

Olyan volt, mint 12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el: szédítő-felemelő érzés volt, kizökkentem az időből és a térből - mondta az egyik anyuka.

Tavaly - négy év kihagyás után - jelentkezett új nagylemezzel a Bohemian Betyars. A Gubancos minden fontosabb zenei portál év végi listáján szerepelt, illetve egy Fonogram-jelölést is bezsebeltek érte. Ezen kapott helyet a Ne sírj, anyám! című dal, amihez most anyák napja alkalmából egy különleges, koncertes kisfilm is készült, a zenekar tagjainak édesanyjai vendégszereplésével.

A dalben a Bohemian Betyars tagjai gyermekkori csínytevéseiket idézik fel, a miskolci zenekar tagjainak nem kellett a szomszédba menniük, hogy rossz fát tegyenek a tűzre. Innen pedig szinte magától értetődően jött az ötlet, hogy videoklipben saját anyukáik bújjanak rocksztárbőrbe.

"Anyukáink amúgy is igazi rocksztárok, szóval nem volt nehéz hozniuk a szerepet. Mi meg végre a közönségben pogózhattunk! Nehéz dolguk lehetett velünk, amíg gyerekek voltunk, és ezzel a dallal szeretnénk felszárítani minden miattunk hullajtott könnycseppet" - mondták a zenekar tagjai.

A kisfilmben egy egészen különleges koncertbe nézhetünk bele, ahol az őrült, vad színpadi jelenlétéről ismert csapatot a szintén igazán belevaló anyukák váltják fel.

"Mit meg nem teszünk értük... A forgatás végén nagyon meghatódtam, igazán küszködtem a könnyeimmel, csúnya lett volna rajtam a sok elmaszatolt smink" - mesélte az egyik anyuka. "Olyan volt, mint 12 óra vidámpark, ahova a fiam vitt el: szédítő-felemelő érzés volt, kizökkentem az időből és a térből" - tette hozzá egy másik anya.

A forgatókönyvet az éppen első mozifilmjén dolgozó, többszörösen díjazott Freund Ádámmal készítette a zenekar, de Freund volt a klip rendezője is, az operatőr a kétszeres Aranyszem díjas Gyuricza Mátyás, a vágó Kántor Dávid, a látványtervező Kakas Réka, a producer pedig W. Pluhár Attila, Lóránt Judit és Szále Ferenc volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk