Bocsánatot kért Ferenc pápa amiatt, hogy ráütött egy őt rángató hívő kezére

  • narancs.hu
  • 2020. január 1.

Lélek

Rossz példát mutatott, állítja.

Újévi homíliájában Ferenc pápa a Szent Péter bazilikában, a Vatikánban nyilvánosan bocsánatot kért amiatt, hogy szilveszter napján a Vatikánba zarándokló hívek köszöntése közben "elveszítette önuralmát", és rácsapott egy őt rángató nő kezére.

„Bocsánatot kérek a tegnap mutatott rossz példa miatt. Néha, sajnos, én is elveszítem az önuralmamat" — mondta.

A nő nevét nem hozta nyilvánosságra a Szentszék.

Az újévi ima során Ferenc pápa elítélte a nők elleni erőszakot is: azt mondta róla, hogy az az istenkáromláshoz hasonló.

Ferenc pápa éppen újévi üdvözletét adta át a híveknek a Szent Péter téren, amikor a tömeg mellett sétálva néhány embernek megfogta a kezét, azonban egy nő kimaradt, aki ezt követően magához rántotta a pápát. Az egyházfő csaknem elesett a rángatásban, a nő viszont nem akarta elengedni a kezét, a pápa ezek után rácsapott az erőszakos hívő kezére. Az erről készült videó aztán végigsöpört az interneten.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.