Talpunk alatt fütyül a szél

  • - palosm -
  • 2021. április 10.

Lélek

Időjárás-jelentés: vágtázva se biztos, hogy elérjük a napsütést.

Az öreg kontinensen mindenféle anticiklonok és ciklonok örvénylenek, összességében azt lehet mondani, hogy elég hideg van.

Magyarországon szombaton gomolyfelhőket váltanak fátyolfelhők, semmi eső.

Vasárnap délelőtt a Tiszántúlon még ki is süt, aztán nyugat felől jön egy bazi nagy felhő, onnantól a napsütés ábránd, kivéve ha délutánra átlovagolunk a Dunántúlra, és így mintegy lóháton üldözőbe vesszük ábrándjainkat.

Kisebb eső, plána zivatar ebben még soha senkit nem zavart meg.    

Mondanom sem kell, hogy lóháton a szél is élénkebb, ettől lobog a sörény meg a haj, esetleg, a szerencséseknek, bajusz szintúgy (felfele áll, nem lekonyul).

Vasárnap a déli szelet a Kisalföldön időnként viharos lökések is kísérhetik majd, de ebből szerintem mi akkor már csak annyit fogunk érzékelni, hogy a talpunk alatt fütyül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között alakul.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?