Űrügyi miniszteri biztos: a hisztérikus hangnemben beszélő „balliberális környezetvédők” csak politikai sikert akarnak

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 14.

Lélek

Miközben állandóan beszélnek már-már hiszterizált és hisztérikus hangnemben erről a problémáról: valódi megoldást nem nyújtanak.

Ferencz Orsolya űrbiztos és az ELTE tudományos főmunkatársa a Hírt Tv-ben fejtette ki gondolatait a klímaváltozásról, környezetvédelemről, és főleg arról az elképzelésről, hogy a bolygónak rossz az ember túlnépesedése.

Ferencz szerint a gyerekvállalásnak és a klímavédelemnek nincs köze egymáshoz, még akkor sem, ha „most ezt a baloldal összemossa“.

"Nem egy-egy fajnak a darabszáma, az egyedszáma a legfontosabb kérdése ennek az egész rendszernek a működése során, ami felmerül. Hanem az, hogy hogyan és miként él, és használja a környezetét az adott faj”, mondta.

„Amiről most beszélünk az egy abnormálisan gyors és az emberi tevékenységgel összefüggő klímaváltozás”.

false

Szerinte a „balliberális környezetvédők” csak a politikai hasznot lesik: nem is a globális felmelegedés ellen küzdenek, hanem a „réges-régen lejárt szavatosságú és eladhatatlan szellemi termékeiket” akarják sikerre vinni.

„Miközben állandóan beszélnek már-már hiszterizált és hisztérikus hangnemben erről a problémáról: valódi megoldást nem nyújtanak”, tette hozzá.

A tudós azért azt elismerte, hogy az emberi tevékenység fokozza a globális klímaváltozást.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?