A kormány mindent belead augusztus 20-ba, de a honvédség is új kunszttal készül

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 12.

Lokál

Magyarországon magyar géppel ilyet még nem láthattak a magyar emberek, akikre semmiféle korlátozás nem vár a kormány gigarendezvényén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a "valaha volt legnagyobb szabású" augusztus 20-ra készül a kormány, ahogy azt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár be is jelentette. A mindenféle korlátozásoktól mentes dáridó  3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen tart majd, s mint azt Kovács kiemelte,  olyan katonai bemutató is lesz, amelyen "az érdeklődők megbizonyosodhatnak a megújuló, erős Magyar Honvédség képességeiről".

Hogy mégis mi fogja megmutni a megújuló, erős Magyar Honvédség képességeit?

A Magyar Honvédség új parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz erről sejtelmesen csak annyit mondott: egy meglepetés.

Ruszin-Szendi ma a Parlmentnél személyesen is megtekintette az ünnepi parádéra gyakorlatozó pilótákat, majd - az MTI híradás szerint - kijelentette: olyat is lehet majd látni a Duna felett, amit Magyarországon magyar géppel még nem láthattak az emberek.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk