Balatonba fagyott hattyúkhoz riasztották a vízimentőket

  • narancs.hu
  • 2024. január 14.

Lokál

Menteni végül sehol nem kellett.

„Igazából emberek életének mentésére alakultunk, azonban most hattyúk voltak a bajbajutottak” – közölte vasárnap a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a Facebookon.

Keszthelyen megelőzte őket egy róka, így már csak a valóban befagyott madár tetemét tudták elhozni a jégről – írja a hvg.hu.

Két másik településen szerencsésebb volt a helyzet. Balatonbogláron vaklármának bizonyult a bejelentés. Balatonszárszón pedig kiderült, hogy csak lusta volt egy hattyú, amikor drón közeledett felé, hogy megnézzék, pontosan mi történt vele, magától tovább állt.

A bejegyzéshez két videót is csatoltak, az egyiken arra is felhívják a vízimentők a figyelmet, hogy a Balaton nem alkalmas a korcsolyázásra, ők is csak speciális mentőeszközzel merészkedtek a jégre:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!