Erős havazás miatt óvatosságra kéri a rendőrség a közlekedőket

  • narancs.hu
  • 2022. január 8.

Lokál

A Tiszántúlon akár 10 centis hóréteg is eshet. Ezért is fontos a követési távolság, a lassabb haladás, illetve az autók karbantartása.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton elsősorban a Tiszántúlon várható változóan intenzív havazás, vasárnap reggelre pedig fokozatosan északkelet felé távozik a csapadékzóna. A Tiszántúlon többfelé akár 5 centit, de egyes helyeken a 10 centit meghaladó hóréteg is kialakulhat – idézi az időjárási előrejelzést a rendőrség honlapja, emiatt fokozott óvatosságra intenek.

A hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok nagyobb figyelmet követelnek meg a közlekedőktől, a járművezetők részéről ilyenkor kiemelten fontos a nagyobb követési távolság betartása, valamint a sebesség csökkentése”

– fogalmaz az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata. Hozzáteszik, indulás előtt fontos ügyelni saját magunk és autónk láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék meglétére is.

Az időjárási viszonyok miatti lassabb haladási sebesség miatt azt is javasolják, teletankolt kocsival induljunk útnak és vigyünk magunkkal hólapátot, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges, gyógyszert is.

Kiemelik emellett, hogy mindenki figyeljen oda a kerékpárosokra, tájékozódjon a helyi út- és időjárási viszonyokról, a gyalogosok és a biciklisek pedig fényvisszaverő és meleg ruházatot hordjanak a biztonságuk érdekében.

(police.hu, met.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.