Európa legmagasabb tornya épülhet meg Rákosrendezőn

  • narancs.hu
  • 2024. március 19.

Lokál

De lesz itt a tervek szerint bevásárlóközpont és állomásfejlesztés is.

A Khaleej Times beszámolója szerint először nyilatkozott a Rákosrendezőre tervezett új városrész, a mini-Dubajnak nevezett beruházás részleteiről a befektető tulajdonosa, Mohamed Alabbar. A Telex által kiszúrt nyilatkozatban az emirátusi üzletember Európa legmagasabb tornyáról, bevásárlóközpontról és az elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is beszélt.

A dubaji Burdzs Kalifa építtetőjeként is ismert Alabbar szerint a  befektető Eagle Hills Properties izgatottan várja a Magyarország által kínált lehetőségeket, és szerinte a projekt túlmutat a puszta ingatlanbefektetésen.

Szijjártó Péter külügyminiszter múlt héten találkozott az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, és „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést.

A Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek közötti megállapodás értelmében a gazdasági együttműködés keretében ötmilliárd eurós óriásberuházással új városrész épülhet a Rákosrendező vasútállomás környékén. A terv árnyoldala, hogy a beruházás miatt két tucat szolgálati lakást kiürítenek a környéken, az eddig itt lakó (többségében MÁV-alkalmazott) személyek 30 napot kaptak arra, hogy új lakóhelyet találjanak maguknak.

 Azt, hogy mekkora ellenzérzése van a lakosságnak, egyelőre nem tudni, de a politika már megpróbálta becsatornázni: Zuglóban nagyrészt a mini-Dubajjal való ellenkezésre húzta fel eddig a kampányát Sudár Orsolya, a Szikra mozgalom nemrég bejelentett polgármesterjelöltje, de Karácsony Gergely főpolgármester is szeretné megkérdezni a budapestiek véleményét, mielőtt döntenek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk