Hétvégén több helyen is forgalmi változásokra kell készülni Budapesten

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. október 20.

Lokál

Az ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt.

Több helyszínen is forgalmi változások várhatók Budapesten az ünnepi megemlékezések és rendezvények miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.  Mint írták, szombaton délután fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem és a Bem József tér között, vasárnap pedig a délelőtti órákban a Kossuth Lajos téren tartanak ünnepi rendezvényt, délután pedig vonulásos demonstráció lesz a Kálvin tér és a Műegyetem rakpart között.

Szombaton előreláthatólag 16 és 19 óra között fáklyás felvonulás lesz a Műegyetem-Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Csalogány utca–Nagy Imre tér–Fő utca–Bem József tér útvonalon. A vonulás miatt várhatóan 16 óra és 17.20 között korlátozzák a menet útvonalán a közúti forgalmat, majd 17.20 és 19 óra között lezárják a Bem József teret.

A fáklyás felvonulás miatt a Szent Gellért tér és a Szent Gellért rakpart lezárásának idején, várhatóan 16 óra és 16.40 között az 56A villamos a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utcán és a Villányi úton, a 61-es villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik. A 19-es és a 41-es villamos két szakaszon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér között, valamint a Bécsi út/Vörösvári út és – a zárások helyszínétől függően – a Rudas Gyógyfürdő, a Clark Ádám tér, illetve a Batthyány tér között jár.

A 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér között jár, a 7-es és a 133E busz a Szabadság hídon és a Kiskörúton közlekedik. A Várkert és a Bem rakpart lezárása idején, várhatóan 16.30 és 17.30 között a 105-ös busz a Clark Ádám tér és Várkert Bazár érintése nélkül, a 178-as busz útvonalán és megállóhelyeit érintve az Attila úton és a Krisztina körúton jár, a 11-es és a 111-es busz a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik, a 39-es busz pedig a Batthyány tér helyett csak a Fazekas utcáig jár.

A Bem József tér lezárása idején, várhatóan 17 és 19 óra között a 19-es és 41-es villamos a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon, a 17-es és az 56A villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik, a 109-es busz pedig a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.

Vasárnap délelőtt reggel 8 és 10 óra között a zászlófelvonás miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamos csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. Délután vonulásos demonstráció lesz a Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás járatok, elsősorban a sűrítve közlekedő M4-es metró, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér M között közlekedő M3-as metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét javasolja.

A vonulásos demonstráció miatt várhatóan 16 óra és 17.30 között lezárják a Vámház körutat, a Fővám teret és a Szabadság hidat. Ebben az időszakban a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a déli végállomások és a Döbrentei tér között jár, a 15-ös és a 115-ös busz csak az északi végállomások és az Erzsébet tér között közlekedik, a 83M trolibusz nem érinti a Ráday utca és a Kálvin tér közötti megállókat.

A BKK közölte azt is, hogy ha a hatóság a tömeg nagysága miatt korlátozza a Kálvin tér és a Múzeum körút forgalmát, az M3-as metrópótló busz csak az Astoria és a Göncz Árpád városközpont között jár, a 9-es autóbusz és a 72M trolibusz a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) és a külső végállomások, valamint az Astoria és északi végállomások között jár, a 100E busz pedig csak a reptér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

A demonstráció miatt előreláthatólag 16.40 és 17.40 között korlátozzák a Szent Gellért tér forgalmát, ebben az időszakban a 19-es, a 41-es, a 48-as, a 49-es, az 56A villamos a déli szakaszon csak a Szent Gellért térig, a 19-es, a 41-es és az 56A villamos az északi szakaszon a Rudas Gyógyfürdőig jár, a 7-es és a 133E busz pedig a Villányi út–Budaörsi út–Hegyalja út–Döbrentei tér–Erzsébet híd útvonalon jár.

Az M3-as metró az ünnepi hétvégén (szombaton és vasárnap) is egész nap a munkanapi rend szerint jár. Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között metrópótló autóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren továbbra sem áll meg a metró. A hétvégi valós idejű forgalmi változásokat a BKK oldalán lehet követni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk